Terug naar het overzicht

Julien Focant

Porschemecanicien, Kronos
Volgende

In tegenstelling tot vele anderen dacht Julien er vroeger niet echt aan om automecanicien te worden. Hij is wel altijd gek op auto's geweest. Hij heeft zijn buikgevoel gevolgd en voor automechanica gekozen zonder er iets van te kennen. Hij was 18 toen hij met de goedkeuring en steun van zijn ouders zijn opleiding begon. Hij is zich spontaan komen voorstellen bij Kronos toen ze net een leerjongen zonder ervaring zochten om hem specifiek voor Porsche op te leiden. Na zijn leertijd kon hij bij Kronos als mecanicien aan de slag.

ID KIT
  • Leeftijd: 22
Julien Focant

Plus- en minpunten

Julien had in het begin moeite om te wennen aan de werkmethode. Hij had ook last van stress als hem een auto werd toevertrouwd. Gelukkig was de atelierverantwoordelijke er om hem bij te staan.

Een pluspunt is natuurlijk om te kunnen werken met fraaie auto’s in een mooie garage. Net als de discipline en de mogelijkheid om de dingen goed te doen.

"De kwaliteit van het werk is het allerbelangrijkste. Ze hebben me de tijd gegeven om te leren. En dan is er die Porsche-magie ... Ik weet dat ik geluk heb hier te kunnen zijn. Als leerjongen moet je ook nieuwsgierig zijn. De distributie gebeurt normaal gezien met een riem, maar bij Porsche gebeurt dit met een ketting. Je moet je dus zelf informeren als je beter wilt worden."

Julien ziet zich ook in de toekomst in een garage werken. Hij zou graag bij Kronos blijven om bij te leren en nieuwe technologieën van nabij te kunnen volgen, zoals de volledig hybride wagens of de elektrische modellen.

De garage van morgen

De toekomst is aan de e-mobiliteit, alles wat onder de elektrotechnologie valt met andere woorden. Het is dus hoog tijd om te investeren in hybride en volledig elektrische wagens. Er zijn investeringen nodig voor het opladen en stockeren van specifieke materialen, zoals opslagruimtes en de specifieke uitrusting voor deze voertuigen. Speciale aandacht gaat naar de beschermende uitrusting voor het personeel tegen hoge spanningen, en het werken met accu’s onder hoge spanning. Porsche zit in het koppeloton wat dit soort investeringen betreft. En nu begint het tijdperk van de plug-in hybride of de herlaadbare auto.