Terug naar het overzicht

Grégory Soyeurt

Revisiespecialist, Arsa
Volgende

“Ik heb de school verlaten toen ik in het 3e jaar elektromechanica zat. Enkele maanden later begon ik mijn opleiding in het CFPME van Dinant, het opleidingscentrum voor kleine en middelgrote ondernemingen (zoals Syntra in Vlaanderen).
Voor mijn stage (4 dagen per week) werkte ik in het atelier voor motorrevisie van mijn vader. Daarna heb ik twee jaar lang de opleiding bedrijfsbeheer gevolgd om geschoold arbeider te worden en tot het beroep te kunnen toetreden. Ik volgde les op zaterdag (om de week) en twee avonden per week. Meteen na mijn opleiding heb ik werk gevonden bij Arsa, via kennissen in de streek.”

ID KIT
  • Leeftijd: 28
Gregory Soyeurt

Een vak met meer dan één troef! 

“Ik hou heel erg van het zeer technische aspect van mijn werk. Zo ben ik een echte specialist in het plaatsen van de klepzittingen in een cilinderkop! Het moet dan op een honderdste van een millimeter juist zitten. Ik hou er ook van om te zoeken naar de reden van een storing in een motor. Het doet mij enorm veel plezier om een versleten motor opnieuw aan de praat te krijgen.
Het is ook heel gevarieerd werk: de ene dag kan je werken aan een motor die nog dateert van tijdens de oorlog en de dag erna aan een motor die nog maar drie jaar geleden werd gebouwd. En je moet kunnen draaien, frezen, lassen, kennis hebben van mechanica enzovoort. Bovendien hebben we een goede sfeer in het atelier. We werken in een zeer familiale, open en flexibele omgeving. Het is ten slotte ook een sector waarin veel informatie wordt uitgewisseld, je leert veel door het contact met de buitenwereld.”

Hoe zie jij je toekomst, Grégory?

“Vandaag wil ik vooral mijn huidige job blijven uitoefenen, ik voel me hier goed. En ik weet dat de toekomst van de sector er rooskleurig uitziet, er is werk genoeg. Misschien bouw ik over 5 of 10 jaar ook een zelfstandige zaak uit, door de zaak van mijn vader over te nemen bijvoorbeeld. Ik heb al een beetje ervaring met het administratieve beheer, want ook al werk ik meestal in het atelier, toch sta ik soms klanten te woord aan de telefoon, maak ik al eens een klein bestek op enzovoort. Ik ken ook iets van facturen, verzendnota's en het bestellen van onderdelen. Ik zal vooral moeten bekijken of het financieel haalbaar is, want het vraagt een stevige investering.”