Terug naar het overzicht

Magazijnmedewerker vrachtwagens

Volgende

De magazijnmedewerker vrachtwagens is aanwezig in vrachtwagenverkooppunten, sommige multi-merkengarages en magazijnen voor vrachtwagenonderdelen en -toebehoren. Doorgaans zijn de onderdelen in het magazijn voor vrachtwagens groter en zwaarder dan in een magazijn verbonden aan een werkatelier voor personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen.

Taken en competenties

De magazijnmedewerker vrachtwagens kan zelfstandig goederen ontvangen, uitpakken en controleren. Hij moet alles registreren in het beheersysteem. Verder brengt hij de onderdelen onder in rekken op de toegekende plaats en kan hij de benodigde onderdelen ophalen voor de werkplaats. De magazijnmedewerker vrachtwagens zet bestellingen klaar voor de klant en plaatst bestellingen bij de leverancier wanneer er een tekort is. 

Kennis

De magazijnmedewerker vrachtwagens moet duidelijk kunnen communiceren met zijn collega’s, kunnen werken met een pc en klantvriendelijk zijn in de omgang. Hij dient over een basiskennis wiskunde, arbeidsorganisatie en ergonomie te beschikken. De magazijnmedewerker heeft een goede productkennis en een specifieke kennis van de onderdelen. Hij kan gebruik maken van transport-, opslag- en stapelhulpmiddelen en kent tevens de werking ervan.  

Is dit beroep iets voor jou?
Bekijk de uitgebreide fiche
Andere beroepen
 • Technicus

  De technicus heeft een veelzijdig beroep. Hij gaat op zoek naar oplossingen en vindt ze ook.

  Een alleskunner die tegelijk zijn handen uit de mouwen steekt en goed kan analyseren. Vrachtwagens, auto’s, bussen, tractoren … Voor elk voertuig zijn er gespecialiseerde technici nodig.

  Bekijk deze beroepen
 • Mecanicien

  De mecanicien kent alle onderdelen van de wagen. Hij controleert, herstelt en stelt af.

  Handige jongens, die mecaniciens. Met heel uiteenlopende taken. Ze halen voertuigen uit elkaar en steken ze weer in elkaar alsof het niets is. Een mecanicien kent alle onderdelen van de wagen.

  Bekijk deze beroepen
 • Koetswerk

  De werknemers in een carrosseriebedrijf zijn keien in hun vak. Het zijn meesters in precisiewerk.

  Het koetswerk van een voertuig is het eerste wat opvalt. Elke chauffeur rijdt toch graag met een mooie auto? Liefst zonder deuken of krassen. Het oog wil dus ook wat. En daar zorgt de carrossier voor.

  Bekijk deze beroepen