Terug naar het overzicht

Magazijnmedewerker personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen

Volgende

De magazijnmedewerker personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen is aanwezig in autoverkooppunten en magazijnen voor auto-onderdelen en toebehoren. Het magazijn is over het algemeen een hangarbouw verbonden aan een werkatelier.

Taken en competenties

De magazijnmedewerker personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen kan zelfstandig goederen ontvangen, uitpakken en controleren. Hij registreert alle inkomende onderdelen in het beheersysteem. De magazijnmedewerker brengt onderdelen onder op de juiste plaats en haalt onderdelen op wanneer deze nodig zijn. Hij zet bestellingen klaar voor klanten en plaatst bestellingen bij leveranciers wanneer er een tekort aan is.

Kennis

De magazijnmedewerker dient een algemene kennis te hebben van wiskunde, veiligheidsregels, arbeidsorganisatie en veel meer. Hij moet de technische naamgeving van auto-onderdelen en toebehoren kennen. Verder moet hij gebruik kunnen maken van zowel transport-, opslag- en stapelhulpmiddelen, als de werking ervan kennen.

Is dit beroep iets voor jou?
Bekijk de uitgebreide fiche

Video

Andere beroepen
 • Technicus

  De technicus heeft een veelzijdig beroep. Hij gaat op zoek naar oplossingen en vindt ze ook.

  Een alleskunner die tegelijk zijn handen uit de mouwen steekt en goed kan analyseren. Vrachtwagens, auto’s, bussen, tractoren … Voor elk voertuig zijn er gespecialiseerde technici nodig.

  Bekijk deze beroepen
 • Mecanicien

  De mecanicien kent alle onderdelen van de wagen. Hij controleert, herstelt en stelt af.

  Handige jongens, die mecaniciens. Met heel uiteenlopende taken. Ze halen voertuigen uit elkaar en steken ze weer in elkaar alsof het niets is. Een mecanicien kent alle onderdelen van de wagen.

  Bekijk deze beroepen
 • Koetswerk

  De werknemers in een carrosseriebedrijf zijn keien in hun vak. Het zijn meesters in precisiewerk.

  Het koetswerk van een voertuig is het eerste wat opvalt. Elke chauffeur rijdt toch graag met een mooie auto? Liefst zonder deuken of krassen. Het oog wil dus ook wat. En daar zorgt de carrossier voor.

  Bekijk deze beroepen