Terug naar het overzicht

Depollueerder personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen

Volgende

De depollueerder situeert zich in de sector van de terugwinning van metalen. Hij is werkzaam in bedrijven voor de terugwinning van metalen, depollutiecentra en bedrijven gespecialiseerd in de verwerking van autowrakken. De depollueerder verwijdert alle milieuonvriendelijke vloeistoffen, gevaarlijke vloeistoffen en onderdelen uit het voertuig volgens de wettelijke voorschriften.

Taken en competenties

De depollueerder personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen kan de werkplek zelfstandig voorbereiden. Hij verwijdert milieuonvriendelijke en gevaarlijke vloeistoffen en onderdelen volgens de wettelijke bepalingen. 

Kennis

De depollueerder heeft een algemene kennis van arbeidsorganisatie, ergonomie en milieubescherming. Hij dient veilig en zelfstandig te werken. Als depollueerder heeft hij een specifieke basiskennis automechanica nodig. 

Is dit beroep iets voor jou?
Bekijk de uitgebreide fiche
Andere beroepen
 • Technicus

  De technicus heeft een veelzijdig beroep. Hij gaat op zoek naar oplossingen en vindt ze ook.

  Een alleskunner die tegelijk zijn handen uit de mouwen steekt en goed kan analyseren. Vrachtwagens, auto’s, bussen, tractoren … Voor elk voertuig zijn er gespecialiseerde technici nodig.

  Bekijk deze beroepen
 • Mecanicien

  De mecanicien kent alle onderdelen van de wagen. Hij controleert, herstelt en stelt af.

  Handige jongens, die mecaniciens. Met heel uiteenlopende taken. Ze halen voertuigen uit elkaar en steken ze weer in elkaar alsof het niets is. Een mecanicien kent alle onderdelen van de wagen.

  Bekijk deze beroepen
 • Koetswerk

  De werknemers in een carrosseriebedrijf zijn keien in hun vak. Het zijn meesters in precisiewerk.

  Het koetswerk van een voertuig is het eerste wat opvalt. Elke chauffeur rijdt toch graag met een mooie auto? Liefst zonder deuken of krassen. Het oog wil dus ook wat. En daar zorgt de carrossier voor.

  Bekijk deze beroepen