Terug naar het overzicht

Leerjongen/-meisje bij Kronos: de magie van Porsche

Volgende

Bij het Porschecentrum Kronos in Gembloux doorloopt Managing Director Thierry Van Dalen met ons zijn carrière. Van zijn verleden als autocoureur (vooral bij Porsche, wat had je gedacht) tot de overname van een concessie met vandaag 19 werknemers en een jaarlijkse afzet van 150 Porsches.

Leerjongen bij Porsche

Leerjongen/-meisje bij Kronos / apprenti chez Kronos

Net zoals andere automerken doet Porsche een beroep op stagiairs of leerjongens/-meisjes automechanica. Daarbij staat altijd voorop: Klant is koning. "Bij Kronos kent iedereen zijn plaats en iedereen, zowel de directeur als de leerjongen, moet zijn taak uitvoeren zoals het hoort."

Thierry neemt zijn rol als ‘stagemeester’ heel ernstig als er jongeren aan hem worden toevertrouwd. Hiervoor rekent hij ook op de ouders, onmisbaar voor een succesvolle stage of een succesvol leercontract. "Voor ik een leerling aanvaard, praat ik met de ouders om te weten wat de motivatie van hun zoon is (zoon, want we hebben hier nog nooit een leermeisje gehad). Tijdens de stage hou ik de ouders op de hoogte over de evolutie in het atelier. Het is hun taak om ervoor te zorgen dat ze in de les aanwezig zijn en gemotiveerd blijven. Elke leerjongen twijfelt soms, dat is normaal, daarom is het heel belangrijk dat de ouders hun kind steunen."

Hoe verloopt een stage bij Kronos?

Leerjongen/-meisje bij Kronos / apprenti chez Kronos

Leerlingen van een technische school of een centrum voor deeltijds onderwijs komen zich hier spontaan voorstellen. De stagiairs en leerjongens worden de eerste 6 maanden elke dag bijgestaan door een ervaren technicus. Geleidelijk aan leren ze zelfstandig te werken, maar nog altijd onder toezicht. Na enkele jaren kunnen ze volledig zelfstandig werken, met enkel nog een controle op het einde.

Na het examen wordt er een stagerapport opgesteld. Een deel van de punten wordt door de garage toegekend, het andere in overleg met de mentor van de school. Deze worden dan met elkaar vergeleken.

Permanente vorming

De Porsche-mecaniciens hebben een getuigschrift voor een beperkte tijd en moeten zich steeds bijscholen. Ze moeten niet alleen hun kennis over elektriciteit en mechanica bijhouden, maar ook nieuwe technologieën op de voet volgen, zoals de volledig hybride auto’s, CAN- en LIN-bussystemen, nieuwe systemen voor thermisch beheer ... De mecaniciens moeten met alle modellen kunnen werken (bv. koolstof/aluminium). Opleiding is belangrijk op elk beroepsniveau, want Porsche is een pionier in technologie.

De stagiairs en leerjongens krijgen ook toegang tot online-opleidingen en volgen elk jaar dezelfde dynamische opleidingsprogramma’s die door de firma betaald worden (8 tot 10 dagen per jaar). Basiskennis wordt ook geregeld getoetst ... Niet op je lauweren rusten is dus de boodschap. Herhaling is noodzakelijk. De toekomst is steeds meer gericht op innovatie zoals bijvoorbeeld waterstofmotoren.

Je moet in de jeugd geloven

"Voor een garage zoals die van ons is het pas een succes als een jongere zijn best doet en slaagt. Het doet ons plezier hem te zien evolueren. Bij Kronos maakt iedereen deel uit van een missie. En we hechten veel belang aan het welzijn op het werk."