Terug naar het overzicht

Beroep onder de loep: carwrapper

Volgende

De wondere wereld van alles wat op wielen rijdt biedt veel toekomstmogelijkheden. Roze wimpers op de koplampen of een Woody Woodpecker op de deur: een carwrapper kan het allemaal!

Jeroen (21)

Carwrapper / Le car wrapping

“Ik studeerde carrosserie en volgde een zevende jaar cartuning - special painting - autobelettering om mijn diploma te behalen. Als carwrapper pak ik wagens volledig of gedeeltelijk in met folie. De klant is koning, of hij nu blauwe spiegels wil, rode velgen of een volledig matte wagen."

"De vreemdste vraag die ik ooit kreeg was om roze wimpers op de koplampen van een auto te zetten en een Woody Woodpecker op de deur van een jeep te tekenen. Ik beletter ook wagens met logo’s, reclameteksten en andere versieringen. Voor die taak heb je veel geduld nodig en een vaste hand.
Onze klanten zijn bedrijven die reclame op hun wagen willen of tuningliefhebbers die hun wagen willen laten versieren. Je kan je auto natuurlijk ook laten spuiten, maar stickers hebben het voordeel dat je ze gemakkelijk kan verwijderen.”

“In deze job kan ik mijn passie voor wagens kwijt, maar ook mijn interesse in reclame. Ik heb zelf een Peugeot die ik binnenkort in chroomoranje ga wrappen, een heel opvallende kleur die je bijna nergens vindt.”

Wil je net als Jeroen carwrappen?
Volg dan een zevende jaar cartuning - special painting –  autobelettering

Wim de Vries van het GISO Machelen

“Onze school heeft als enige in Vlaanderen een zevende jaar cartuning - special painting - autobelettering. Het is een vervolgopleiding na het carrosserietraject. In deze richting willen we de leerlingen laten kennismaken met de allernieuwste technieken en tendensen. Het voordeel van de opleiding is dat je kan specialiseren. Sommige garages geven nu al de mogelijkheid om wagens te beletteren of gedeeltelijk te wrappen. De technici die hier afstuderen, kunnen dat als de besten. Je kan na je opleiding ook als zelfstandige in hoofd- of bijberoep aan de slag, want in het zesde jaar carrossier behaal je je diploma bedrijfsbeheer.

Meer info vind je op www.gisomachelen.be