Snel werk gevonden / On a trouvé immédiatement du travail

Pas begonnen

"Wij hebben niet moeten zoeken naar een job!"

Een dubbelinterview met Bram en Geoffrey

Ze deden hun zevende jaar Autotechnieken in het Scheppersinstituut in Wetteren, waren finalist in de Gouden Autosleutelhanger en konden allebei hun carrière starten in Garage BMW Romein in Dendermonde.

Hadden jullie verwacht in de finale van de Gouden Autosleutelhanger te staan?
Bram en Geoffrey in koor: "Helemaal niet! Onze leraar had gezegd er niet te veel van te verwachten."
Bram: "Omdat we geen van beiden stage hadden gelopen in een BMW-garage, mochten we ons hier bij BMW Romein in Dendermonde komen voorbereiden. Van de meestergast kregen we een spoedcursus in een aantal technologieën van het merk. Dat was heel boeiend."
Geoffrey: "Uiteindelijk zijn we allebei in de finale geraakt. Daar wachtte ons de klassieke opdracht: een fout zoeken in een auto. Het bleek een probleem in de bekabeling van de muziekspeler. Bram werd uiteindelijk tweede, ik vierde."

Einde schooljaar, maar jullie moesten niet lang zoeken naar een job?
Geoffrey: "We moesten zelfs helemaal niet zoeken. Geert is ons zelf komen vragen of we bij BMW Romein wilden beginnen. Ik ben op 1 juli gestart, Bram een week of twee later."

Hoe verliep die overstap van de schoolbanken naar de werkplaats?
Bram: "Heel vlot. Mijn eerste week heb ik heel de tijd met iemand meegelopen. Daarna mochten we stilaan meer en meer zelfstandig opdrachten uitvoeren."
Geoffrey: "Ik ben ook al een eerste keer naar het opleidingscentrum van BMW gestuurd. In die cursus nemen ze uitgebreid de tijd om te kijken waar onze interesses liggen en wat we willen bereiken. Bijvoorbeeld meer richting diagnosetechnieken of meer richting onderhoud. In functie daarvan mogen we nog een aantal cursussen volgen."

Hoe kijken jullie terug op die eerste drie maanden?
Bram: "Heel positief. Ik heb op verschillende plaatsen vakantiejobs en stages gedaan, dus ik kan wel wat vergelijken. De ploeg hangt hier goed aan elkaar en dat is heel belangrijk."
Geoffrey: "Ze staan niet op je vingers te kijken maar durven je dingen zelf te laten doen. En het is natuurlijk ook motiverend om aan mooie auto’s te mogen werken!"
Bram: "Nog een voordeel van BMW: op technologisch vlak staan ze vaak wat verder dan andere merken. Dat maakt de uitdaging groter."
Geoffrey: "Ik ben zelfs mogen starten in de BMW servicemobiel. Elke drie weken ben ik een week ‘van wacht’. Dan werk ik gewoon in de werkplaats, maar kan ik opgeroepen worden om BMW-klanten met pech onderweg te depanneren. Meestal gaat het om batterij- of bandenproblemen."

Hoe kijken jullie naar de toekomst?
Bram: "Er komt natuurlijk heel wat op ons af, met die hybride en elektrische wagens. Maar we zullen wel genoeg opleidingen krijgen, dus schrik hebben we niet."

Ook goed om te weten

Andere vragen over de sector?

Contacteer ons hier