Voor leerkrachten

Leerkrachten techniek zijn perfect geplaatst om het talent van jongeren met een technische knobbel te stimuleren. Om hen daarbij te helpen heeft EDUCAM een uitgebreide waaier aan didactische hulpmiddelen uitgewerkt. Dit educatieve materiaal kunt u hier downloaden.

De wereld van de techniek is uitermate divers. Daarom ontwikkelde EDUCAM de gratis leerkrachtenlesbrief: het ideale hulpmiddel om techniek en auto’s verrassend en educatief verantwoord aan bod te laten komen tijdens de lessen. Download uw exemplaar hier.

De lesbrieven bestaan uit 2 delen

Deel 1 | Voor de leerkracht. Dat deel bevat:
  • een theoretisch kader dat u een zicht geeft op de kennisvereisten voor het aanvatten van de opdrachten.
  • een introductie van de opdrachten: enkele didactische wenken om de opdracht in te leiden.
  • de opdrachten: bevatten tips en didactische wenken om de opdracht nog beter in te kleden en te kaderen. De opdrachten zijn zowel voor het eerste als voor het tweede jaar zeer geschikt.
  • een evaluatie: bevat de oplossingen van de opdrachten en didactische wenken voor een nabespreking.
Deel 2 | Lesblaadjes voor de leerlingen

Ze bevatten dezelfde opdrachten als het eerste deel. Maar voor uw gemak zorgden we voor een zwart-witversie zodat u de opdrachten eenvoudig kan afdrukken of kopiëren voor al uw leerlingen.De lesbrieven voor leerkrachten Techniek werden tijdens de schooljaren 2007-2008 en 2008-2009 verspreid. Er komen er geen nieuwe meer bij, maar de bestaande edities kan u hier nog altijd gratis downloaden.

E-learning, een flexibele oplossing om theorie te behandelen

Afstandsleren wint in de autosector permanent aan belang. Veel autoconstructeurs en leveranciers maken er voor hun bijscholingen dan ook gretig gebruik van. Ook EDUCAM volgt deze evolutie, om jongeren beter te begeleiden bij hun voorbereiding op de beroepswereld.

Het programma afstandsleren van AutoWeb Training werd ontwikkeld door beroepsmensen uit de autosector, en is specifiek gericht naar leerkrachten autotechnologie en hun leerlingen.

Interesse?


Bezoek Autoweb Training

Chassis & ophanging