Industriële wetenschappen Elektromechanica: Automotive engineering

Wat wil jij doen?

1ste graad

De 1ste graad omvat twee leerjaren. Bij je start in het secundair onderwijs moet je kiezen tussen een 1ste leerjaar A of een 1ste leerjaar B. In het 1ste leerjaar A krijg je het grootste deel van de vakken gemeenschappelijk. Dit is de basisvorming. Daarnaast moet je een deel van de vakken kiezen (het keuzegedeelte).

2de graad

Vanaf de 2de graad wordt er in het secundair onderwijs een onderscheid gemaakt tussen Technisch Secundair Onderwijs (TSO) en Beroepssecundair Onderwijs (BSO). Je kunt verschillende richtingen uit als je binnen de richtingen TSO of BSO kiest voor een autogerelateerde richting. Hieronder vind je meer informatie die je wellicht helpt om de juiste keuze te maken.

Richtingen en opleidingen

3de graad

Na het 4de jaar maak je opnieuw een keuze. Heel wat richtingen lopen voort in de 3de graad. Sommige richtingen splitsen in aparte studierichtingen met verschillende accenten. In dat geval kies je wat er het best bij je interesses past.

Richtingen en opleidingen

7e jaar

Je hebt je 6de jaar afgerond en je wil je specialiseren in een bepaald aspect van de sector. Een 7de jaar is perfect voor jou. Deze specialisatiejaren zijn sterk gericht op de arbeidsmarkt en verhogen je kans op het vinden van de juiste job.

Richtingen en opleidingen

Wat wil jij doen?

Verder studeren

Na het behalen van je secundaire diploma kun je ervoor kiezen om voort te studeren in het hoger onderwijs. Zo kun je voor een bepaald vakgebied een bachelor- of masterdiploma behalen.

Richtingen en opleidingen

Ik ga werken

Net afgestudeerd? Proficiat. Klaar voor de arbeidsmarkt en zin om de handen uit de mouwen te steken? In de mobiliteitssector zijn er maar liefst 27 boeiende beroepen.

Ontdek de beroepen